MUSICA Dementia

Dement vriendelijk erkend door herkenning van vriendelijkheid door middel van composities en pianomuziek. 

Weten hoe je iemand met dementie kunt bereiken, helpen en “praten zonder woorden” is wat Mariëtte Hehakaya drijft en uitdraagt met een door haarzelf ontwikkelde methode voor professionals in muziek, om vanuit de kunst van kunnen zonder woorden te spreken met muziek als. “Muziek van hart tot hart” genaamd: 

MUSICA Dementia Concerten

MUSICA Dementia Concerten zijn concerten waar zeer bekende, bekende en eigentijdse muziekstukken in concertvorm worden gespeeld. Het uitdragen van bestaande muziekwerken van o.a. Clementi, Beethoven, Bach, Schubert, etc. en met de intentie door professionaliteit op het instrument, zijn al meer dan 10 jaar een stil succes van Mariëtte Hehakaya bedrijf en als musicus. De luisteraar met dementie en zijn of haar familie en verzorgenden, worden meegenomen op de verfijnde klanken en melodieën van de vleugel, waarbij de muziek is uitgezocht op harmonie en frequenties. Tijdens deze Musica Dementia-concerten worden familiebanden aangetrokken en versterkt omdat iedereen het “fijn” heeft. 

Het lichaam voelt 

Uit recent onderzoek blijkt dat het ophalen van mooie momenten of goede herinneringen door middel van muziek in elke cel van ons lichaam voelbaar is en daardoor bovenkomt. “Een bekend muziekstuk helpt, om specifieke momenten te voelen alsof het een herinnering is uit het geheugen.” 

Echter, muziek triggert veel meer, omdat werkelijk alles meetrilt. Zonder een ziekte of geheugenbeperking noemen we dit een herinnering, of het geheugen dat ons hiermee helpt. Bij dementie laten het brein en het lichaam elkaar telkens meer los en leidt dit vaak tot verdrietige gevolgen. Muziek, de wetenschap, professionaliteit, het bedrijf MUSICA by Mariëtte Hehakaya en alle ervaringsdeskundigheid dragen uit: 

“Muziek is om live te kunnen voelen in welke hoedanigheid, zodat dit doorwerkt op frequentie in elke cel.”

Mariëtte Hehakaya

Certificaten

Bekijk hier de certificaten van Mariëtte Hehakaya voor Musica Dementia en Music for the Mind.


Beukerstraat 34a
7201 LE Zutphen
info@hehakaya.com

Secretariaat Mariëtte: 06 48 60 87 78

KvK 83195904