Biografie

Mijn achtergrond

Ik, ‘Yet’ Mariëtte Constance Hehakaya, geboren uit twee culturen, opgegroeid aan de IJssel te Olst, ontdekte op zeer jonge leeftijd m’n passie voor muziek. Muziek stelt mij in staat om vanuit liefde in harmonie te leven. En het meest kan ik me vereenzelvigen met de diversiteit van de klanken en kleuren in de grandpiano. Dit ‘verstehen’ leef ik door composities te creëren en stukken van andere componisten, vanuit diverse muziekstijlen, te kunnen spelen en uit te dragen.

Op mijn 12e speelde ik mijn eerste pianoconcert van W.A Mozart in het openbaar en vanaf mijn 15e bezocht ik het conservatorium. Op bijzondere plekken in verschillende landen heb ik solorecitals gegeven, gesoleerd en met diverse muzikanten samengespeeld. Ik heb muzikaal gefilosofeerd, opgetreden en lezingen en masterclasses gegeven. Het heeft zowel mij als mijn spel enorm verrijkt.

“What you see is what you get” — Mariëtte Hehakaya

Eigen stempel

Als mens en als musicus ben ik eerlijk, direct en zuiver. Met mijn vermogen om frequenties van klanken te voelen en te gebruiken, stem ik af op het publiek. Door de juiste toonsoorten te kiezen, neem ik anderen mee naar de wereld die bij hen hoort. Ik moedig mijn studenten aan om hun eigen stempel te zetten. De schoonheid van de muziek is daarbij een sleutelcomponent.